ЈАС

ЈАС, разбуди се, време е…

Тотален крш

За сите оние што биле оставени без збор, без никакво објаснување, како стар и износен партал…

Каде се загубивме?

Се загубивме во препотентност, заглавивме поради нечии ега, сексуални перверзии и фантазии, во премолчени вистини, плашејќи се од осудувањата од околината.

Можеби

А најмногу од сè, немој да велиш „можеби“ кога мислиш „не“ само за да си оставиш резервен простор. Кармата е кучка. Враќа кога најмалку очекуваш.

Неуспех

Знам дека само чучнав покрај креветот, се склупчив и ја нурнав главата во моите раце. Повторно неуспех. Повторно уште една затворена врата.

Збогум

Ако сакате да се откажете од нешто, запрашајте се себеси, тогаш зошто толку долго сте се држеле за него?

Пролет

И тогаш кога најмалку очекував… Пуф! Толку неочекувано. Беше буквално како пролетно изгрејсонце по тмурна зима. Како оние први зраци на сонце кои ти ја греат кожата толку убаво…

Последното чкорче

Нервозна сум. Во стомакот чувствувам некоја мачнина. Со стапалата цупкам нервозно по подот. Тешко дишам. Моите дланки започнуваат да се потат.

Крилја

Ги ширам моите крилја. Го чувствувам ветерот како започнува да дува, сè посилно, како ме турка напред… Време е.