Истражување на вселената

#АстроФотоНаДенот – Бурен почеток на нови ѕвезди

Оваа неверојатната фотографија е направена околу два степена јужно од познатата област каде што се формираат многу ѕвезди – Маглината Орион!

Незаборавни занимливости

Неколку причини зошто и вие треба да започнете со ваш личен блог

Kратка листа од 5 причини зошто и вие би требало уште денес да започнете со ваш блог. Никогаш не знаете на каде ќе ве насочи животот, но едно е сигурно, со ваш личен блог секојдневно ќе имате нешто на што можете неизмерно да се радувате...