Книга на викендот #4: Исчезната без трага – Шеви Стивенс

„Исчезната без трага“ нема да ви дозволи да ја оставите додека не стигнете до самиот крај (ако срцето ви дозволи).

Read More Книга на викендот #4: Исчезната без трага – Шеви Стивенс

Книга на викендот #3: Sapiens: A Brief History of Humankind – Yuval Noah Harari

Дајте ми мистерија и можам да не спијам со денови размислувајќи за неа и обидувајќи се да го најдам најлогичното решение.

Read More Книга на викендот #3: Sapiens: A Brief History of Humankind – Yuval Noah Harari

Предлог видео игра: Guild Wars 2 стана бесплатна!

Викендов се случи нешто сосема неочекувано. Бидејќи се продадоа 5 милиони копии, дечките од ArenaNet се одлучија да ги сменат работите, поточно Guild Wars да ја направат бесплатна за играње.

Read More Предлог видео игра: Guild Wars 2 стана бесплатна!

#iZombie – ТВ серија која со нетрпение ја очекуваме

За разлика од другите зомби кои досега сме ги гледале, Лив има морален компас и почнува да ги користи своите способности да им помогне на детективите во нивната борба против криминалот.

Read More #iZombie – ТВ серија која со нетрпение ја очекуваме

Моник понекогаш со А.

Дојде уште еден понеделник, а со него и нова препорака за блог кој навистина вреди да се има во букмаркс. Овој пат ја издвојувам твитерџиката @m_kynthia и нејзиниот одличен блог Моник понекогаш со А.

Read More Моник понекогаш со А.