Психопатологија: Хипохондрија
Незаборавни занимливости

Психопатологија: Хипохондрија

Основната карактеристика на хипохондријата е константната преокупација со здравјето и физичката состојба, без разлика на фактот дали постои реална причина за оваа опсесија.

Необични симптоми кои укажуваат на проблем со глутенот
Безглутенска категорија

Необични симптоми кои укажуваат на проблем со глутенот

Се верува дека околу 18 милиони луѓе страдаат од проблеми со глутенот, меѓу кои мора да признаам дека сум и јас, па слободно можам да кажам дека токму ние сме оние кои ја сфативме поврзаноста на глутенот со овие необични симптоми…

Безглутенска категорија, Забава со инфографици

Симптоми на целијакија или нетолерантност на глутен

Ги препознавате овие симптоми? Не чекајте, побарајте совет од вашиот доктор.