#АстроФотоНаДенот – Хабл направил исклучителна снимка од експлозивната смрт на ѕвезда

Вселенскиот телескоп Хабл направил спектакуларна фотографија од смртта на една ѕвезда – настан што ретко може да се набљудува од страна на астрономите.

Read More #АстроФотоНаДенот – Хабл направил исклучителна снимка од експлозивната смрт на ѕвезда