50 мали нешта што можете да ги направите кога ќе се чувствувате како да се давите во анксиозност

Анксиозност. Една од најчесто разговараните теми во модерниот свет. И тоа воопшто не ме изненадува со оглед на фактот дека секој човек, барем еднаш во својот живот се почувствувал малку анксиозно.

Read More 50 мали нешта што можете да ги направите кога ќе се чувствувате како да се давите во анксиозност

Ве предизвикувам во 2017 година да бидете помили личности!

Новата година ни овозможува свеж почеток за да правиме нови одлуки за начинот на кој ќе се перципираме себеси, другите и светот околу нас. Па, ако сакате да бидете подобра личност, следете ги овие неколку насоки…

Read More Ве предизвикувам во 2017 година да бидете помили личности!

Одлични трикови со чија помош можете да си го олесните готвењето

Ако сте како мене и правите сè што е во ваша моќ за да ја избегнете кујната, бидејќи готвењето ви изгледа исто толку тешко колку и здодевно, тогаш овие совети без сомнение можат многу да ви се најдат.

Read More Одлични трикови со чија помош можете да си го олесните готвењето

Неколку совети за подобрување на вашето психолошко здравје

Како психолог кој неодамна дипломирал, немам премногу искуство во работата со луѓе. Но, според моето искуство досега можам слободно да кажам дека постојат голем број трикови во оваа наука кои се едноставни, но исклучително ефикасни при подобрување на квалитетот на животот.

Read More Неколку совети за подобрување на вашето психолошко здравје

Моќни потсетници кои ќе ве вратат на вистинскиот пат додека поминувате низ пеколот

Тимбер Хокај еднаш напишал, „Вие не можете да ја смирите бурата, токму затоа престанете да се обидувате. Вие можете да се смирите самите себеси. Бурата ќе помине.“

Read More Моќни потсетници кои ќе ве вратат на вистинскиот пат додека поминувате низ пеколот