Како да бидете среќни?

Детален инфографик кој ни ги покажува сите начини на кои можеме да бидеме среќни…

Read More Како да бидете среќни?

15-ти ноември

Истиот датум, истото време, ама друго ништо не е исто.

Read More 15-ти ноември

Пролет

И тогаш кога најмалку очекував… Пуф! Толку неочекувано. Беше буквално како пролетно изгрејсонце по тмурна зима. Како оние први зраци на сонце кои ти ја греат кожата толку убаво…

Read More Пролет

Знаци дека го живеете животот од соништата

Доколку сте навистина среќни и доколку го живеете животот кој навистина го сакате, тогаш вашето постоење добива сосема ново значење и вие веднаш се чувствувате поисполнето, посреќно и послободно.

Read More Знаци дека го живеете животот од соништата

Искуство

Сфатив дека со запишувањето на моето искуство можам посвесно да си го следам движењето низ животот, како и да бидам поприсутна во сегашноста и во оние нешта кои во моментот се случуваат околу мене.

Read More Искуство

Среќа

Според мене среќата е долготрајно чувство, кое секојдневно се чувствува во мали дози.

Read More Среќа