Неверојатни факти за Марс што можеби не сте ги знаеле

Да се тргнеме малку од Земјата и да прошетаме на површината на нашиот најблизок сосед, Марс. Оваа чудесна планета крие многу мистерии што и до ден денес ги збунуваат научниците, па затоа тие постојано испраќаат вселенски летала и ровери за да ја проучуваат. Постои и план во следните 15 до 20 години да се испратат и првите луѓе што ќе имаат можност лично да ја доживеат Црвената планета.

Read More Неверојатни факти за Марс што можеби не сте ги знаеле

Неверојатни факти за секојдневниот живот што ќе ве остават целосно без зборови

Факти што сите ние би требало да ги знаеме, а се толку неверојатни што при секое нивно потсетување ќе го имаат истиот ефект на зачудување како и при првото читање!

Read More Неверојатни факти за секојдневниот живот што ќе ве остават целосно без зборови

Нил Деграс Тајсон урнебесно ги побива сите теории дека планетата Земја е рамна

Кога раперот B.O.B., познат по хит песната „Airplanes“, почнал да зборува на Твитер дека Земјата е рамна, користејќи го своето влијание на еден екстремно штетен начин, Ник Деграс Тајсон едноставно не можел да седи мирно и само да набљудува како луѓето паѓаат под влијание на овие глупости.

Read More Нил Деграс Тајсон урнебесно ги побива сите теории дека планетата Земја е рамна

Колку отчукувања на срцето ни следуваат?

Сте се прашувале некогаш како симболот за срце ја добил својата форма и зошто тој ни најмалку не наликува на вистинското срце? И зошто кога зборуваме за љубовта, секогаш го вмешуваме и срцето, кога таа всушност се случува во нашиот мозок. И дали е вистина тоа дека животните добиваат само милијарда отчукувања на срцето?

Read More Колку отчукувања на срцето ни следуваат?

Сериски убијци со најголем број убиства во светот кои сè уште се живи

Погледнете го ова видео во кое се вклучени 6-те најстрашни сериски убијци со најголем број убиства зад себе и кои сè уште се живи (дел од нив и во затвор, за среќа).

Read More Сериски убијци со најголем број убиства во светот кои сè уште се живи