Откривање на убавините на планетата

Национален парк Пелистер – најголемото македонско богатство!

Оние што подобро ме познаваат знаат дека долго време имам необјаснива потреба за шума. Едноставно сакам да се изгубам во зеленилото, да легнам на мека трева и да ги набљудувам сончевите зраци што едвај се пробиваат низ густите, високи дрвја, додека ја слушам прекрасната музика на штурците и птиците, надополнета со мелодијата на ветрот. Мислев дека ова можам да го постигнам само во некоја дождовна шума или во џунгла, ама испадна дека целото ова време решението ми било под носот.

Истражување на вселената

Јупитер каков што не сте го виделе досега!

И покрај тоа што и научниот дел бил многу интересен, сепак токму фотографиите објавени од НАСА е тоа што привлече најголемо внимание.

Истражување на вселената

Најдобрите фотографии од планетата Земја за 2016 година, направени од астронаути во вселената

Уживајте во овие неверојатни пејзажи од планетата Земја!

Незаборавни занимливости

Најубавите снежни десктоп позадини за зимско освежување

Само затоа што оваа зима немаме снег, не значи и дека не можеме да си го освежиме нашиот десктоп со малку снежна магија.