#АстроФотоНаДенот – Бурен почеток на нови ѕвезди

Оваа неверојатната фотографија е направена околу два степена јужно од познатата област каде што се формираат многу ѕвезди – Маглината Орион!

Read More #АстроФотоНаДенот – Бурен почеток на нови ѕвезди

Пилот се искачува над бура, за да направи совршена фотографија од невремето

Овој спектакуларен поглед е од неговата кабина, на 11.200 метри над Пацифичкиот океан, јужно од Панама.

Read More Пилот се искачува над бура, за да направи совршена фотографија од невремето

#АстроФотоНаДенот – Галаксијата Сомбреро во своето најмагично издание досега

Неверојатната спирална галаксија М104 е позната по својата убавина. Но, во оваа нова фотографија која била малку модификувана и пуштена со голема резолуција можеме да ја видиме во неверојатни детали.

Read More #АстроФотоНаДенот – Галаксијата Сомбреро во своето најмагично издание досега