Љубов е…

Што поточно е љубовта?

Advertisements

Последното чкорче

Нервозна сум. Во стомакот чувствувам некоја мачнина. Со стапалата цупкам нервозно по подот. Тешко дишам. Моите дланки започнуваат да се потат.

Со љубов од Мишима

Вистината е дека една приказна преживувате само еднаш. И никогаш повеќе. И посакувате да ја доживеете повторно. Во вашите мисли. Доаѓаат спомените. Но, тие болат. Има празнина…